SOÓS KÁROLY ATTILA

Full text search

SOÓS KÁROLY ATTILA
SOÓS KÁROLY ATTILA (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Valóban fontos kérdés a kisvállalkozások és középvállalkozások kormányzati segítésének, támogatásának ügye. Azt gondolom, hogy Barsiné Pataky Etelka hozzászólásában megemlítette a dolog pozitívumait, de azt hiszem, azzal együtt a negatívumok eltúlzása sem szerencsés. Például annak a tb-törvénymódosításnak az állandó felemlegetése a kis- és középvállalkozások kapcsán, amely az év elején történt, nem teljesen indokolt, hiszen az kizárólag a másodállásos vállalkozások számára teremtett keményebb feltételeket, és az ebben történt túlzást a parlament utána korrigálta.
Egyébként pedig igaz az, amit Akar államtitkár úr mondott: az adóterhek csökkentek; a személyi jövedelemadó keretében adózó kisvállalkozások számára nagyon fontos újítás az, hogy a vállalkozáson belül hagyott jövedelmük adóterhei nagyon jelentősen csökkentek. Amellett arról sem célszerű elfeledkeznünk, hogy Magyarországon most jelentősen növekszik a vállalkozások hitelkereslete, hitelfelvétele. Ez hosszú évek óta nagyon jelentős változás. Ez mutatja, hogy ebben a szektorban is bizonyos erősödés tapasztalható.
Figyelemreméltó volt, amit Barsiné Pataky Etelka arról mondott, hogy néhány ezer vagy vállalkozások ezrei szüntették meg a működésüket állítólag a tb-törvény szigorítása kapcsán. Csak röviden még egyszer megismételném, hogy emiatt a főállású vállalkozók egyáltalán nem szüntethették meg a vállalkozásukat. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Azt is meg szeretném jegyezni, hogy nemrégiben még vállalkozások százezreiről volt szó e vonatkozásban, és ez teljesen alaptalan volt. És az idén nem szüntette meg a működését több vállalkozás, mint a korábbi években; ez minden évben (Az elnök a csengő megkocogtatásával ismét jelzi az idő leteltét.) meg szokott történni. Az ilyenfajta változás sajnos természetes, az élettel együtt jár.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me