DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS

Full text search

DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS
DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Mint hallottuk, Tóth István képviselőtársunk lemondása miatt a Szolnok megyei pártlistáról az MDF-es frakció új taggal bővül. Tóth István helyére tehát Szolnok megye illetékes MDF-es párttestülete a '94-es választási lista alapján dr. Horváth Józsefet javasolta.
A mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság megvizsgálta a vonatkozó iratokat, közöttük elsősorban a választási bizottság megbízólevelét, a jegyzőkönyveket, nyilatkozatokat, a Szolnok megyei pártlistát és a párttestület határozatát. Mindezek alapján úgy találta, hogy ezek az iratok rendben vannak, és egyhangú szavazással ajánlja az Országgyűlésnek, hogy erősítse meg dr. Horváth József mandátumát.
Továbbá - a félreértések elkerülése végett, mert egy új törvény hatályba lépésének fázisában vagyunk - a bizottság egyértelműen megállapította, hogy a képviselői jogállásról szóló törvény alapján képviselőtársunknak a 19. § (1) bekezdése és a 20. § (1) bekezdése alapján 30 nap áll rendelkezésre, hogy vagyonnyilatkozatát megtegye, és a mostani mandátummegerősítéstől odáig teljes jogú résztvevője lehet az Országgyűlésnek, tehát szavazhat is. Erre felhívom az illetékes frakcióvezető úr és új képviselőtársunk figyelmét is, hogy a 30 napon belüli kötelezettségének tegyen eleget.
Engedjék meg, hogy végezetül új képviselőtársunknak sok jó munkát kívánjak az Országgyűlés utolsó évében. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me