DR. OROSZ SÁNDOR

Full text search

DR. OROSZ SÁNDOR
DR. OROSZ SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A Magyar Szocialista Párt megszavazta ezt a régóta igényelt és nagyon fontos törvényt. A törvényhozói munka sokszor és sokban hasonlít a szabó munkájához.
A halászatról és a horgászatról szóló törvényjavaslat vitája során egy rendkívül finom szövetből való zakót rendeltek az érdekeltek. A szövet anyagát sokszínű fonalakból szőtték, külön színt képviselt a halász szakma, a horgásztársadalom, a környezetvédelem és a piacgazdaság önmagában is sokszínű követelményrendszere. A kormány kiváló szövetet, és a szövetből jó minőségű konfekciózakót készített, vagyis a törvényjavaslat - köszönhetően az alapos előkészítésnek - jó volt. Az Országgyűlés ezt a zakót méretre igazította.
Sokáig úgy tűnt, hogy ez a zakó a kiváló alapanyaga okán mestermunka lesz. Sajnos, a méretre igazítás végső szakaszában az egyik érdekszál meghúzódott, megpattant néhány ökológiai és ezáltal néhány halászati szál, valamivel több horgászati fonal; talán elszakadt néhány cérna is. Mindez persze az összképen alig látszik, de a zakó már nem száz százalékban elégíti ki a kényes igényeket. Hogy felfeslik-e, az azonban csak az érdekelteken múlik. Ha nem húzzák-vonják, hanem kíméletesen használják, sokáig lehet hordani. A vizek élővilágáért felelősséget viselő halászok és horgászok bölcsessége garancia lehet e zakó sokáig való használhatóságára.
A Szocialista Párt nevében megköszönöm a törvényhozás munkájában részt vett képviseleti szervek közreműködését. Jó egészséget, halász- és horgászszerencsét kívánok minden halásznak és horgásznak. Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me