DR. HASZNOS MIKLÓS

Full text search

DR. HASZNOS MIKLÓS
DR. HASZNOS MIKLÓS (KDNP): Tisztelt Miniszter Asszony! Tisztelt Ház! A jelen követeli azt, hogy a privatizáció tevékenysége hiteles, kifogástalan dokumentálással és nyilvántartással folyjék. A privatizáció azonban nemcsak gazdasági és politikai döntés, hanem egyben történelem is, és a jövőnek is tudnia kell, hogy mi folyt Magyarországon 1990-től napjainkig, vagy még talán egy-két évig privatizáció ürügyén.
Azonban amikor a történelem és a jövő nemzedék jogos igényei szerint az interpellációt beadtam, nem 1996-tól, vagyis az ön tevékenységétől kezdve, hanem a kormányzat 1994 óta tartó, a privatizáció nyilvántartásával kapcsolatos tevékenységének a vizsgálatáról szóltam.
(15.10)
Külön megköszönöm korrekt válaszát arra vonatkozóan, hogy itt, a Ház előtt felemlítette, hogy mi az, ami még mindig nincs meg, mi az, ami nehezen egyeztethető az irattári szabályozás és a szervezeti változások állandó változásai, zűrössége miatt, hogy még mindig nem lehet például a '94-es adatokhoz a megfelelő mellékleteket és adatokat megtalálni.
Tehát az én válaszomban nem az ön minisztersége után elkövetett tevékenységet, hanem a négyéves kormányzati ciklus ez irányú tevékenységét kell hogy minősítsem, és éppen ezért azt kell hogy mondjam, hogy ez a folyamat meg ne álljon, és ez a folyamat legalább a ciklusidő végére tiszta, átlátható és világos legyen. Ezért nem tudom elfogadni a választ, hogy a feldolgozással is próbálják a restanciát behozni, hogy ha egyszer egy képviselő bemegy és konkrétan meg akarja nézni egy cégnek, egy jelentősebb valaminek a privatizációját, akkor minden adatot megkapjon, ne legyenek hiányzó iratok, ne kelljen bizonytalanságban maradnia.
Ezért nem tudom elfogadni a választ. Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me