KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Elnöknő! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A kormány erőteljes és határozott fellépése következében Kunos Péter 45 milliós végkielégítést kapott. Ezt azóta már mindenki tudja, s gondolom, hogy mindenki számára figyelmeztető is az, ha véletlenül a kormány ellen eljárást kezd, így pórul jár, és így megütheti a bokáját. Tekintettel arra, hogy az ítélet után számított 15 nap már eltelt, gondolom a pénzt Kunos Péter meg is kapta.
Szeretnék idézni abból a nyilatkozatból, amit a bírósági ítéletet ismertetésekor tett, hogy mire fogja használni ezt a pénzt. Úgy nyilatkozott Kunos Péter, hogy egy fiatal rendőrök pénzügyi és gazdasági továbbképzését finanszírozó alapítványt hoz létre, ugyanis szerinte a fiatal rendőrök továbbképzésében fontos lenne, hogy neves bankárok és elméleti közgazdászok előadásaiból alapos pénzügyi és gazdasági ismereteket szerezhetnének, ezzel - Kunos Péter szerint - elkerülhetetlenek lennének az olyan típusú esetek, amelyek vele és az Agrobankkal történtek.
Ezzel kapcsolatban a kérdéseim a következők:
Van-e önnek tudomása arról, hogy Kunos Péter - aki ellen egyébként rendőrségi és bűnvádi eljárás is folyik - bármilyen olyan alapítványt támogatott, amely a rendőrség bármilyen formájú munkáját segítette? Ha ez felmerült, ön elfogadta-e? Van-e önöknek befolyásuk arra, hogy ezek az alapítványok elfogadjanak-e vagy sem ilyen támogatásból származó pénzt?
(14.30)
A harmadik az, hogy az ilyen típusú nyilatkozatok hogyan befolyásolják azt a munkát, amit például az általam idézett személlyel kapcsolatban a rendőrség végez, hiszen Kunos Péter aranybehozatali ügyében a nyomozás most már közel két éve folyik. Általunk még nem ismert az eredmény, ezért szeretném megkérdezni: mikor várható az, hogy ebben az ügyben olyan szakaszba jut a nyomozás, amikor ügyészi vagy bírósági útra terelhető a kérdés.
Várom válaszait. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me