DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Miután az egyik értetlen SZDSZ-es képviselő már az alelnök asszony felvezetését is kifogásolta, mondván, hogy nem nyújtottam be ezt a törvényjavaslatot, hanem határozati javaslatot terjesztettem elő annak érdekében, hogy a kormány legyen köteles ilyen javaslatot előterjeszteni, tájékoztatnom kell a Szabad Demokraták Szövetségét arról, hogy ez a jogtechnikai megoldás lehetséges ellenzéki oldalról. Ezt a következő választást követően önök majd fogják tapasztalni, látni, érzékelni.
Tehát mi abból indulunk ki, hogy a koncessziós autópályák az ország több részre szakítottságát véglegesítik, hiszen az elmaradott vidéki térségeket még hermetikusabban elzárják a fővárostól, elzárják a nyugati végektől. Egyértelmű tehát, hogy azok a térségek, amelyek megfelelő keresettel nem rendelkező, óriási lakosságtömeget kell hogy eltartsanak, nem tudják elviselni a koncessziós autópályákat.
(14.30)
De legalább ilyen károsnak tekintjük a koncessziós autópályákat, a turizmus fejlődését és a turizmusból megcélzott bevételeket illetően is. Ezért szerintünk stratégiai döntést kell hozni arról, hogy mire van szükség: arra, hogy néhány koncessziós autópálya külföldi tulajdonosa jól járjon, vagy arra, hogy a magyar állam járjon jól, legyen megfelelő turisztikai bevétele, és az elmaradott vidéki térségeket segítse. Ennek az eldöntése céljából (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmeztet az idő leteltére.) nyújtottuk be ezt az országgyűlési határozati javaslatot. Köszönöm. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me