DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy gondolom, nem kell különösképpen indokolnom, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok pontos felmérése, földhivatali nyilvántartásuk rendezése közérdek. Különösképpen az - miután a tulajdonjog rendezetlenségéből fakadóan a visszaélések száma igen jelentős lehet, és nem tudnak az önkormányzatok sem eleget tenni törvényes kötelezettségeiknek -, ha a tulajdonjog nyilvántartása nem rendezett.
Fontos állami érdek, közérdek fűződik ahhoz, hogy ezeknek az ingatlanoknak a földhivatali nyilvántartása mielőbb rendezett legyen, hiszen a közterületek és egyéb rendeltetésű ingatlanok tulajdonjogához és hasznosításához fűződő nemzetgazdasági érdekek ezeknek a tulajdoni rendezéseknek a mielőbbi megtörténtét halaszthatatlanul fontossá teszik.
Rendkívül szomorú vagyok, hogy még mindig ott tartunk, hogy a tulajdonjog rendezését a kormányzattól számon kell kérnünk, holott én számos alkalommal felhívtam a figyelmüket, hogy harminc évvel ezelőtt még addig tartott egy tulajdonjog földhivatali nyilvántartásának bejegyzése, amíg egy cigarettát elszívtam - igaz, akkor még dohányoztam -, most viszont évekig sem teljesítik a tulajdonjog földhivatali bejegyzése iránti kérelmeket; ami egy olyan sunyi kormányzati szándékot is takargathat, hogy saját tagjaikat, akik túlszereztek ingatlant, ne leplezze le a nyilvántartás hiteles megteremtése. Ezért terjesztettem elő ezt a javaslatot. (Taps az FKGP padsoraiban. - Zaj, moraj az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me