DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen, igen tisztelt elnök asszony. Kár, hogy Szent-Iványi István frakcióvezető úr újságot olvas (Zaj.), mert így újfent nem fogja megtudni, hogy milyen indítványokat terjesztünk a Ház elé. Jelen esetben a magyar mezőgazdaság elemi érdekeit szem előtt tartó olyan javaslattal élünk, hogy az a világpiacon meg tudjon jelenni magas színvonalon feldolgozott, jó és állandó minőségű, nagy tömegekben előállított, megbízható termékekkel; tovább rendelkezzék olyan nemzeti élelmiszer-ipari feldolgozóiparral, amely az alapanyagait megbízható módon és nagy tömegben, a termelők számára jelentős mértékű jövedelmezőséget biztosító áron, belföldről szerzi be.
Emlékeztetném önöket arra, hogy a közelmúlt húsbotránya mutatott rá arra, hogy valóságos nemzeti tragédiához vezet az a helyzet, amikor a magyar termelők helyett az exportőrök és különösen azok az importőrök fölözik le a magyar gazdaság hasznát, amelyek például a húsbotrány esetében a külföldön felvásárolt, szavatossági határidejét vesztett vagy a körüli fagyasztott hússal lenyomták a jó minőségű magyar hús felvásárlási árát, és egy olyan helyzetet teremtettek a fagyasztott hústömeg Magyarországra történő behozatalával, hogy az itteni, jó minőségű hússal földolgozott töltelékáru után olyan exporttámogatást vegyenek fel, amellyel a magyar hústermelést is rendkívül nehéz helyzetbe hozták.
Én ezeket igen fontos intézkedéseknek tartanám, ezért terjesztettük elő a szóban forgó kérdés megoldására javaslatot tevő országgyűlési határozati javaslatunkat. (Taps a Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me