SZABÓ SÁNDORNÉ

Full text search

SZABÓ SÁNDORNÉ
SZABÓ SÁNDORNÉ (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Akkor, amikor a gyermekvédelmi törvényt elfogadta a Ház, azt hiszem, jelentős lépést tett a gyermekvédelem új intézményrendszerének kialakításában. Viszont akkor, amikor tavaly a költségvetésről szavaztunk, arra vonatkozott az ez évi költségterv, hogy a második félévben az új intézmények működésbe lépnek. Tudjuk, november 1-jére tolódott ki ez a határ, tehát 1997. november 1-jétől indulnak a gyermekvédelmi szolgáltatások.
Ezért bizottságunk 15 igenlő szavazattal, 0 nem szavazattal és 4 tartózkodással azt az indítványt terjeszti a tisztelt Ház elé, amely a Belügyminisztérium keretéből, a rendszeres gyermekvédelmi támogatás tartalékából, a 4 milliárd forintból 793 millió forintot átcsoportosítani javasol. Három területre javasoljuk ezt az átcsoportosítást, egyrészt a családsegítő szolgálatok fejlesztésének támogatását plusz 200 millió forinttal, így a 350 millió 550 millióra növekedne; másrészt a Népjóléti Minisztérium debreceni gyermekotthona, amely az előzetes letartóztatásban lévő fiatalok otthonaként működne, plusz 100 millió forintot kapna, és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat keresetnövekedését pótolnánk a következő összeggel.
Ehhez kérjük a képviselőtársak támogatását is, hogy ezt a pénzösszeget átcsoportosítással fel tudjuk használni. Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me