DR. TOLLER LÁSZLÓ

Full text search

DR. TOLLER LÁSZLÓ
DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Igen röviden válaszolnék Glattfelder Béla állításaira.
Az előterjesztésben egy szóval nem állítottam, hogy 1998-ig kell csökkenteni az exporttámogatást, hanem azt mondtam, hogy 2000-ig kell. 2000-ig kell támogatni, én ezt mondtam. Amit Glattfelder úr olvas, azt nem én mondtam (Derültség a kormánypárti oldalon.), valószínűleg más papírból dolgozunk.
A másik a vizsgálóbizottság vagy eseti bizottság kérdésköréhez tartozik. E parlament eddigi történetében bebizonyosodott 1994-től, hogy a vizsgálóbizottságok általában képtelenek arra, hogy konkrét ügyeket és eseteket megoldjanak, reálisan értékeljenek; a paritásos bizottság pedig általában alkalmatlannak bizonyult arra, hogy konkrét javaslatokkal segítse akár a kormányzat, akár az Országgyűlés munkáját. Ezért vállaltuk az eseti bizottság létrehozását, mert az lehetővé teszi, hogy a kormánnyal történt együttműködés keretében konkrét javaslatokat terjesszünk az Országgyűlés elé, illetve konkrét javaslatokat fogalmazzunk meg a kormánynak arra, hogy ezt a problémát kezelni tudja.
Azt pedig, gondolom, Glattfelder Béla sem vitatja, hogy az 1992-es megállapodásban előforduló nagyságrendi tévedések az agrártámogatást 2000-re olyan helyzetbe hozhatják, hogy az egész magyar mezőgazdaság akár bele is pusztulhat. Ezt kívánjuk megakadályozni. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me