DR. CSAPODY MIKLÓS

Full text search

DR. CSAPODY MIKLÓS
DR. CSAPODY MIKLÓS (MDF): Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Természetesen köszönöm a válaszát. Ha nem ott élnék, és ha nem tudnám pontosan, miről van szó, akár ezt a korrektnek tetsző választ el is fogadhattam volna.
Az a baj, hogy miniszter úr tételesen egyetlenegy kérdésemre nem válaszolt, bár bizonyos válasznyomelemek felfedezhetők voltak válaszkísérletének második felében. Azonban sokkal szomorúbbnak tartom azt, hogy önnek, tisztelt miniszter úr, nem egészen jó, kicsit régebbi papírokból kontaminált választ adtak a kezébe. Ugyanis szó nem volt itt útvonal-változtatásról, szó nem volt arról, hogy az önkormányzatok mit és hogyan döntöttek el.
Kifejezetten a mostani állapotról volt szó, arról, hogy a lakosság nem 6 tonnás súlykorlátozást kíván, hanem 3,5 tonnást, arról, hogy ez két irányba történjen - de nem szeretném megismételni a kérdésemet.
A nagy baj az, hogy itt, amit a miniszter úr forgalom- és közlekedéspolitikai szempontból a legjobb megoldásnak nevezett, nevezetesen a Hamzsabégi úti változat megépítése, az valóban lakossági érdekből és lakossági tiltakozásból került hála istennek meg nem építésre. De érzékeljük azt, hogy ez kísérlet, ez a kísértet nem aludt el, hiszen azok a lobbyk, amelyeknek a tervei régóta készen állnak ebben az ügyben, bármikor megépítik, hiszen ez nekik és a csoportoknak munkalehetőséget ad.
Ugyanakkor azért köszönöm meg a miniszter úr válaszát, mert számos kérdésben talán megvilágosította az érdekeltek, a leginkább érintettek számára a valódi helyzetet, ami odamutat, hogy itt érdemi változás nem történt, a kormányzat ebben dönteni nem kíván. Az 5-ei találkozás alkalmával pedig azt is megtudhatták az érintettek, hogy igenis, az általuk nehezményezett változat meg fog épülni.
Tisztelt Miniszter Úr! Tudom, hogy holló hollónak nem vájja ki a szemét, azonban ha ez mégis megtörténne, ez esetben - és a közlekedési miniszter segítségére sietne az érintetteknek - ez, azt hiszem, fehér holló volna. (Taps az MDF padsoraiból. - Egy hang: Jó vicc!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me