BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Azzal szeretném kezdeni, hogy amit Dobos Krisztina elmondott arról, hogy a kábítószerrel és különösen az ifjúság kábítószerezésével szembeni fellépés, és különösen a fiatalok védelme a kábítószer veszedelmével szemben; ebben a kérdésben - mint ahogy arról többen beszéltek - nincs vita ebben az Országgyűlésben. Nincs vita abban, hogy erre szükség van, abban, hogy ez fontos, abban, hogy ez rendkívül fontos.
Azt hittük, miután Dobos Krisztinát hallgattuk, hogy nem is lesz itt vita az Országgyűlésben. De úgy tűnik, annak alapján, amit azóta hallottunk, hogy van azért, amiben mégiscsak van vita. Mert abban mindenképpen kell hogy vita legyen, hogy úgy látszik, elhangozhat-e az az Országgyűlésben, "hogy nem hangozhatnak el olyan hangok". Azt hiszem, tisztelt képviselőtársaim, hogy mindenféle hang elhangozhat egy súlyos társadalmi kérdés kezelésében - csak egy nagyon egyszerű példát hadd hozzak. Néhány hónappal ezelőtt egy szintén súlyos, veszedelmes dologgal, a pitbull-üggyel kapcsolatban egy kézenfekvő megoldást javasolt az egyik parlamenti párt, és nagyon nagy többséggel elfogadtuk ezt a kézenfekvő megoldást, és az elmúlt hónapokban kiderült, hogy a kézenfekvő megoldás nem működik. (Varga Mihály: Tévedés!)
Tehát azt gondolom, tisztelt képviselőtársaim, hogy ha különböző javaslatok fogalmazódnak meg egy társadalmi probléma kezeléséről, akkor semmiképpen nem szabad a számunkra nem kézenfekvőnek tűnő megoldási javaslatot lesöpörni az asztalról azzal, hogy az még el sem hangozhat, azt még meg sem szabad fontolni - mint ahogy ez itt néhány perccel ezelőtt elhangzott.
Azt gondolom, tisztelt képviselőtársaim, hogy a kézenfekvőnek tűnő megoldások adott esetben árthatnak. Amikor Gorbacsov, Andropov betiltotta az alkoholkereskedelmet, ezzel nem az alkoholizmus ellen lépett fel, hanem az üzéreknek nyújtott segítséget. Gondoljuk alaposabban végig, hogy mi a valóban megoldást jelentő módszer!
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me