DR. HOMOKI JÁNOS

Full text search

DR. HOMOKI JÁNOS
DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Én nagyon csodálkozom Vancsik Zoltánon és Varga Lajos képviselőtársamon, az ő fölszólalásukon. Úgy látszik, hogy azt az olajgate-bizottsági jelentést, amit ők megszavaztak - én ugyan nem szavaztam meg, én nem fogadtam el, de ők megszavazták -, el sem olvasták! Tudniillik, ha elolvasták volna, akkor nem mondták volna azt, hogy honnan veszi a Független Kisgazdapárt az egymilliárd dolláros hiányt a magyar állami költségvetés terhére, ami keletkezett az orosz-magyar olajszállítások kapcsán.
Ha föllapozzák a bizottsági jelentés 8. oldalát, tisztelt képviselőtársaim, akkor egyértelműen a következőket találják benne: "Az orosz-magyar olajszállítások során a magyar fél terhére drámai mértékű adósság halmozódott fel, így negatív fizetési mérleg alakult ki." Kérem, Dunai Imre a bizottsági meghallgatáson egyértelműen nyilatkozott ebben a tárgykörben. Elismerte, hogy 1994-95-re 940 millió dollár hiány keletkezett a magyar állam terhére!
Ezek után nem tudom, hogy miről vitatkozunk! (Közbeszólások az MSZP soraiból: Hát nehéz is megérteni! - Nem csoda!) Egyértelmű: valakik ezt a pénzt zsebre vágták, tisztelt barátaim! (Derültség az MSZP soraiból. - Közbeszólás a bal oldalról: Jézus Mária! - Zaj.) Valakik zsebre vágták! Eltűnt ez a pénz! Erről van szó, csak önök nem akarják ezt elismerni!
Mi pedig ezt ki fogjuk bontani, majd az én fölszólalásomban (Derültség.), hogy hogyan keletkezett az egymilliárd dolláros hiány a magyar nép terhére, a magyar adózó állampolgárok terhére, és hogyan volt az lehetséges, hogy ezt a pénzt milyen csatornákon, milyen formában, milyen módon tüntették el magánzsebekbe!
Köszönöm a figyelmüket. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Ezt komolyan gondoltad? - Jézus Mária! - Taps a Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me