CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Mint ismeretes, ebben az évben a személyi jövedelemadó 1 százalékáról az adózó állampolgár rendelkezhet, és ez a mechanizmus, ez a folyamat beindult. Mi komolyan aggódunk azért, hogy itt tulajdonképpen az adózó állampolgároknál különböző területek versengenek, amelyek nem nagyon egyeztethetők össze. Ilyen terület a kulturális terület, az egészségügy, a karitatív terület, és még sorolhatnám. Komolyan aggódunk azért, hogy elő fog fordulni az, hogy egyes, az ország, a nemzet szempontjából létfontosságú szervezetek, társadalmi szervezetek tulajdonképpen nem fognak jutni a működési feltételeiket biztosító forrásokhoz sem.
Ezért javasoljuk azt a tisztelt Háznak, hogy ennek a forrásnak abból a részéből, amelyről az adózó állampolgár nem rendelkezik - vagy rosszul rendelkezik, mert rosszul tölti ki az adminisztratív nehézségek következtében a diszpozícióját -, legyen képezhető egy nemzeti szolidaritási alap. A nevében is benne van, hogy ezzel segíteni akarunk mindazokon a létfontosságú szervezeteken, amelyek végül is nem jutnak a pénzükhöz. Mi úgy gondoljuk, hogy ezzel kapcsolatban egy eseti országgyűlési bizottság tenne javaslatot, és majd a parlament döntene, hogy végül is ezek a pénzek hová kerüljenek.
(17.00)
Ilyen célokat is meghatároztunk - amelyek szintén a szolidaritás fogalmába beleférnek -: ilyenek a szociális célok, az egészségvédelem, a határainkon kívül élő magyar kisebbségek támogatása, a tehetséges fiatalok továbbtanulásának ösztönzése, a magyarság jobb megismerését szolgáló szervezetek támogatása. Ez az a célrendszer, amit lehet bővíteni, lehet szűkíteni; mi azt ajánljunk a tisztelt Háznak, hogy vizsgálja meg ezt a kérdést (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő lejártát.), tehát tűzze napirendre a mi javaslatunkat. (Taps a KDNP padsoraiban.) Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me