DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Valamennyiünk előtt ismeretes az a pénzügyi válsághelyzet, amely a Postabank körül alakult ki a 1997. február 28-án kirobbant pénzügyi bizalmatlanság kapcsán.
A Kisgazdapárt álláspontja szerint azt, hogy volt-e vagy van-e valóságos csődhelyzet a banknál, amivel kapcsolatban a pánikot indokolni lehet, mindenképpen vizsgálóbizottságnak kell kiderítenie, hiszen az ország lakosságát megzavaró, a kisbetétesek tömegeit megkárosító eseménysor kialakulásában tisztázni kell, milyen szerepet játszott a külföldi és a hazai média, és a vizsgálóbizottságnak a jelentésében a felelősöket is meg kell neveznie.
Felhívom a figyelmét az igen tisztelt képviselőtársaimnak arra a tényre, hogy ténylegesen a Postabanknál mi történt, azt mindenképpen fel kell deríteni, hiszen a Postabank felelős vezetői és az állami pénzvilág vezetői is egyformán jelezték, hogy a Postabanknak közvetlenül mobilizálhatóan mintegy 70 milliárd forintnyi vagyona van, ami elég meglepő; de miután ilyen összeget nyilvánvalóan a Postabank nem tarthat a trezorjaiban, mindenképpen fel kell deríteni, nem történt-e bankkonszolidáció, és ha történt, akkor az milyen értékre történt, hiszen ismerik a kisgazda álláspontot: nem a bankokat, a népet kell konszolidálni. Ezért van szükség a vizsgálóbizottságra. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) Köszönöm a türelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me