POKORNI ZOLTÁN

Full text search

POKORNI ZOLTÁN
POKORNI ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az igazsághoz hozzátartozik, hogy örömmel hallgattam volna Kuncze Gábor belügyminiszter úr válaszát vagy észrevételét a napirend előtt Isépy Tamás képviselőtársunk hozzászólásával kapcsolatban. Hiszen erről a kérdésről talán nem lehet elmondani azt, amit a másik elhíresült üggyel, a robbantásokkal kapcsolatban a frissen kinevezett budapesti főkapitány, Berta Attila mondott, mely szerint a robbantások - ahogy ő fogalmazott - a társadalmi átalakulás szükségszerű velejárói. Nem kellene ezt sem szükségszerűnek, sem kikerülhetetlen velejárónak tekinteni - sem a robbantást, sem pedig a gépkocsik lopását.
Az a tény, hogy ma Magyarországon már gyakorlatilag német tulajdonú biztosítótársaságok nem kötnek szerződést gépkocsikra, az egy igen szomorú fejlemény. Az ország egy nemkívánatos szélrecsúszását, perifériára sodródását jelzi a közbiztonság tekintetében mindenképpen. Igen sürgős és hathatós közbelépésre van szükség, körülbelül azokra a pontokra, amelyeket Isépy Tamás képviselőtársunk az előbb felvázolt.
Örömmel hallanánk - akár most, akár a későbbiekben - egy részletes beszámolót ezzel kapcsolatban. Mi az, amit a Belügyminisztérium ez ügyben eddig tett vagy a hátralévő rövid időben tenni kíván? Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me