HERBERT FERENC

Full text search

HERBERT FERENC
HERBERT FERENC (MSZP): Félreértés ne essék, tisztelt elnök úr, tisztelt Ház, én nagyon sajnálnám, ha az előző hozzászólásom valamilyenfajta antinikotinista kampánynak tűnne fel bárki szemében is. Egyáltalán nem ez volt a szándékom, és ha valaki pontosan megnézi, mit is mondtam, akkor rájön, hogy nem is ezt mondtam szó szerint.
Csintalan képviselőtársamnak annyit szeretnék a figyelmébe ajánlani, hogy tisztázzuk és tiszteljük egymás szokásait, de különítsük is el őket, és kíméljük meg egymást attól, hogy egymásra erőltessük azt. Annyit engedjen még meg, hogy egyelőre én, a nem dohányos vagyok kényszerítve passzív szerepre, és szeretném, ha ebben egy társadalmi közmegegyezés jönne létre a közeljövőben a magyar parlamentben.
Még szeretnék néhány gondolatot fölvetni, ha az időmbe belefér. Azt is figyelmükbe szeretném ajánlani, hogy az a 71 milliárd forint, amelyet az elmúlt évben reklámra költöttek a gazdasági társaságok, cégek, óriási tétel, és ennek a hatása nyilvánvalóan megvan, mert egyébként nem áldoznának ekkora összeget erre a célra. De azt is szeretném hangsúlyozni, hogy végül is ezt a pénzt is a fogyasztók fizetik meg.
Egy személyes dologgal zárnám ezt a kétpercest. Van alkalmam lemérni, hogyan hat a reklám az emberekre, illetve az emberpalántákra, a fiatalokra, az ifjúságra, a gyerekekre. A kislányom három és fél éves, és amikor másfél évvel ezelőtt egy plüssoroszlánt hoztam haza neki, számára már akkor, kétévesen teljesen világos volt, hogy ki az a Pocahontas, ki a Szimba, a Pumba, a Timon vagy a 101 dalmata kiskutya. S igenis, ezen reklámok hatása és ezek nem szabályozása óriási felelőtlenség lenne részünkről, és én igenis a szabályozás mellett vagyok, ehhez kérem képviselőtársaim együttműködését és segítségét. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me