KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnöknő! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Úr! A téma többször szerepelt a parlamentben. Hadd emlékeztessek arra, hogy 1995. november 30-áig kellett a parlament döntése alapján az érintett településeknek nyilatkozniuk arról, hogy beruházásarányosan kívánják-e szétosztani a gázközmű-privatizáció kapcsán nekik jutó részvénycsomagot, vagy ha ilyen nyilatkozatot nem tettek, a törvény előírása szerint azt lakosságarányosan kellett szétosztani.
Az érintett települések esetében a probléma az, hogy határidőre az érintett önkormányzatok többsége nem nyilatkozott ezzel kapcsolatban. Ezért a kormány - végrehajtva a törvény előírásait - döntött a lakosságarányos szétosztás mellett. Most a problémát az jelenti, hogy a szétosztandó részvények mennyisége nem változik meg. Ha a kistelepülések többet kapnak - hozzáteszem, teljesen jogos egyébként az igényük, hiszen a befektetéseiket szeretnék csak, illetve annak arányában visszakapni a követelést -, akkor a nagyvárosoktól kell elvenni. Jelen esetben a nagyvárosok kaptak többet a kistelepülések rovására, még egyszer mondom: a törvény előírásainak megfelelően.
Ezért mondom én azt, hogy peren kívül egyezség csak úgy lehetséges, ha az önkormányzatok ebben a kérdésben képesek tárgyalóasztalhoz ülni és megtalálni a mindegyiküknek kedvező megoldást. A Belügyminisztérium erre kényszeríteni természetesen - vagy hála istennek - nem tudja őket. Ha azonban az önkormányzatok igénylik, akkor a Belügyminisztérium természetesen bármilyen segítséget megad nekik ahhoz, hogy ez a megállapodás létrejöhessen, annál is inkább, mert sajnos nem 93 millió forintról, hanem annál lényegesen nagyobb összeg újraosztásáról van szó.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me