DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Meglepett a válasz, két dolog miatt. A Pénzügyminisztérium elrendel egy vizsgálatot, magának határidőt szab, majd pedig azt mondja, hogy rövid volt a határidő, és pont a lényegi kérdéseket nem tudtam alaposan megvizsgálni.
Ami miatt azonban ezt a kérdést mégiscsak feltettem - és örültem volna, ha Medgyessy Péter miniszter úr vesz részt a mai ülésen -, az az, hogy tudvalévő, hogy jó, ha a pénzembereknek igen jó kapcsolataik vannak. A Bankár Kft. felügyelőbizottságában Medgyessy Péter miniszter úr 1994 májusától hat hónapon keresztül felügyelőbizottsági tag volt, akkor egyben egyébként a Magyar Befektetési és Fejlesztési Bank első embere is volt. De a cégnyilvántartás adatai szerint tagja volt a felügyelőbizottságnak Tarafás Imre is 1994 decembere és 1996. június 10. között. A cégnyilvántartás szerint még akkor is, amikor a bankfelügyelet első embere volt.
Arra pedig már nem is merek gondolni, államtitkár úr, hogy talán ez a személyes kapcsolat is közrejátszhatott abban, hogy 1996 nyarán a bankfelügyelet elutasítja a Polgári Bank megvásárlására tett tisztes magyar ajánlatot.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me