DR. TOLLER LÁSZLÓ

Full text search

DR. TOLLER LÁSZLÓ
DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Elnök Asszony! Úgy gondolom, fogalmakat lehet egymásba csúsztatni, keverni, de annyira összekeverni, mint néhány napirend előtti hozzászólásban tapasztalható volt, több mint vétek. A gazdasági stabilitást a társadalmi stabilitással összekeverni lehet, viszont valójában nem erről szólt az a miniszterelnök sajtótájékoztató, amelyet Lányi képviselő úr emlegetett a napirend előtti hozzászólásában.
Arról van szó, hogy ennek a gazdasági stabilizációnak vannak valós eredményei. Valós eredménye pedig az, hogy az ország és ez a kormányzat kibírt egy bankok körül fölpörgetett eseménysorozatot; ez a kormány képes felismerni és korrigálni hibáit; ez a kormány képes arra, hogy tárgyaljon és egészséges egyezségeket hozzon létre az ország érdekében; ez a kormány képtelen lesz arra - és bármelyik kormány képtelen lesz arra -, hogy megalapozatlan ígéreteket teljesítsen, megalapozatlan követeléseket teljesítsen. És tényszerűen nem igaz az, ami itt elhangzott a napirend előtt, hogy a kormány a tüntetések hatására ismerte föl hibáit, hiszen januárban még sehol nem voltak a tüntetések, amikor a kormány már foglalkozott a járulékkal kapcsolatos problémákkal, (Dr. Pusztai Erzsébet nemet int a kezével.) az adórendszerben megjelent és korábban mások által jelzett anomáliákkal; és a megegyezés alapjai gyakorlatilag már kész voltak, mire a tüntetők az utcára vonultak. (Közbeszólások az ellenzéki padsorokból.)
Azt hiszem, ezek is hozzátartoznak a tényekhez, erőnket az mutatja tényleg, hogy a hibáinkat korrigálni tudjuk. Az, hogy hibáinkat mások felnagyítják, ez lehet egy politikai érv, viszont az események tükrében nem biztos, hogy valós következtetésekre ad alapot. Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
(9.30)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me