VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Sajnálom, hogy a kultuszminiszter úr ma ismét nincs a körünkben: elég ritka vendég a parlamentben, talán hogyha sűrűbben venne részt ezekben a vitákban, akkor jobban ismernénk azt, éppen mi a művelődési minisztérium álláspontja. (Bauer Tamás: És a Fidesz-frakció hol van? - Dr. Avarkeszi Dezső: Huú, de sok fideszes van itt! Egy emberként itt vannak! - Közbeszólások.)
Tegnap Pokorni Zoltán kollégám hívta fel napirend előtt arra a figyelmet, hogy milyen lehetetlen állapotot teremtett a kormány magatartása ebben a kérdésben. Egyre több jel utal arra, hogy a kormány ebben a kérdésben is időhúzásra játszik, és azokat a feszültségeket, amelyek a felsőoktatásban megjelennek, valamilyen módon időhúzással próbálja eltüntetni.
A mai lapok beszámolnak arról, hogy a felsőoktatási dolgozók szakszervezete milyen pontokon tartja hibásnak ezt a fajta kormányzati magatartást. A szakszervezet elnöke elmondja, hogy a három hete folyó megbeszéléseken a kormány részéről semmilyen új elem nem merült fel a probléma kezelésére; elmondja továbbá azt is, hogy a kormány részéről (Sic!) cáfolja azokat az álláspontokat, véleményeket, amelyek szerint a felsőoktatás bőségesen el van látva, irigylésre méltó helyzetben van.
Sajnálattal kell megállapítanunk, hogy annak idején, amikor miniszterelnök úr egy külön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a modernizációs program elkészült, és ennek két alapeleme van: egyrészt a mezőgazdaság, másrészt pedig a felsőoktatás; és erre alapozva próbál a kormány valamilyen kitörést elérni, ebből a két pontból egyik sem valósult meg, a kormány mozgása mind a két területen ellentmondásos, sőt, rossz. Úgy tűnik, hogy a mezőgazdaság után az oktatás, a felsőoktatás lesz az a pont, ahol a kormány újra hibázik, újra konfliktusokba, értelmetlen válságokba keveredik. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me