DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS

Full text search

DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS
DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS (MSZP): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Azért kértem szót, mert ma mindnyájan megkaphattuk itt a Házban azt az anyagot, amelynek címe: "Tájékoztató a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló, T/3204. számú törvényjavaslat végrehajtási rendeletei kidolgozásának ütemtervéről".
Kértem tisztelettel a tárcát - államtitkár úr volt jelen az általános vita e szakaszában, amikor ígéretet tett arra -, hogy mielőtt lezárul a vita, kidolgozzák ezt az ütemtervet. Én ezt szeretném itt megköszönni, mert korrekt, és úgy érzem, jól tagolt is. Tehát a parlamenti munkán túl a végrehajtási jogszabályok ütemezése, a gyámhivatalok felállítása, a törvényjavaslattal kapcsolatos képzések ütemezése és a hatályba léptetés elképzelt üteme is.
Azt szeretném kérni, tegyenek meg mindent azért, hogy ez az ütemterv - bár tudom, hogy csúszások az élet miatt úgyis lesznek - nagy részében betartható legyen. Azt hiszem, a probléma nagyságára tekintettel, amiről már az általános vitában számos szó esett, az átvezetést az új rendszerbe egy ilyen tematika betartása, széles körű alkalmazása biztosan nagyban segítené. Még egyszer köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me