KRISTYÁNNÉ AKNAI ERZSÉBET

Full text search

KRISTYÁNNÉ AKNAI ERZSÉBET
KRISTYÁNNÉ AKNAI ERZSÉBET, az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság előadója: Elnézést kérek... Köszönöm a szót, elnök úr. Váratlanul ért ez a megszólítás; bár a bizottság nevében kötelességem elmondani azt, hogy az általános vitában elhangzott vélemények alapján ezt a törvényt a bizottságunk is jónak tartja, időszerűnek és nagyon fontosnak.
El kell azt mondanunk, hogy a vélemények ellenére nagyon sok módosító indítvány érkezett a törvényhez, ami lényegében és általában a törvény céljait és fő feladatait nem változtatta meg; viszont pontosabbá, itt-ott magyarosabbá tette, figyelembe vette a fokozatosság elvét. Ezek a szövegszerű javaslatok bőven vannak a módosító javaslatok között.
Tartalmi módosításra is elég nagy számban került sor. Ezek a tartalmi módosítások azt a célt szolgálják, hogy még pontosabbá, még egyértelműbbé tegyék a törvény szövegét. Egy kicsit arra is törekedtünk a megfogalmazások során, hogy közérthetővé tegyék, hiszen ezt a törvényt a gyermekjóléti szolgálatban részt vevő, a gyermekek érdekeit szem előtt tartó valamennyi jogi személy, természetes személy, intézmény alkalmazni fogja - reméljük, hogy alkalmazni fogja -, és feltétlenül fontosnak tartottuk, hogy közérthető is legyen a törvény szövege.
El kell mondanom, hogy két alkalommal is kellett a bizottsági ülésen a törvény módosító javaslataival foglalkoznunk, hiszen bizottságunk hatáskörét több mint 300 módosító indítvány érintette, és szerettünk volna nagyon gondos és pontos munkát végezni.
Ezek után - a módosító javaslatok áttekintése után - a részletes vitára a bizottság alkalmasnak találta a törvényjavaslatot.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me