NIKOLITS ISTVÁN

Full text search

NIKOLITS ISTVÁN
NIKOLITS ISTVÁN tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Pusztán csak azért kértem, mert elhangzott Demeter képviselő úr részéről egy állítás, amire én már sokszor válaszoltam, ő sokszor elmondta nekem, tehát ez a vita kettőnk között elég hosszú ideje fönnáll. Pusztán csak a jegyzőkönyv miatt szeretném megismételni a válaszomat, ami úgy hangzik, hogy ebben az ügyben a Nemzetbiztonsági Hivatal nem folytatott célvizsgálatot.
(23.00)
Mindaz az információ, ami a vizsgálóbizottság kompetenciájába tartozó kérdéskörben a rendelkezésünkre állt, az egyéb munkánk során keletkezett. Így tehát egy más szöveg- és tartalmi környezetből kellett ezeket a részeket kiemelni, ami megtörtént, és a témára vonatkozó ismereteinket összefoglalva abban az ominózus - általam már sokszor hivatkozott, tavaly február elején a bizottság részére megküldött - levelünkben átadtuk.
Amit ezt követően képviselő úr elmondott, nem igazán tartozik az olajgate-vizsgálathoz. Én ugyanis nem arra vonatkozó kéréssel fordultam a bizottsághoz - a nemzetbiztonsági bizottsághoz -, hanem arra vonatkozó kéréssel, tisztelt képviselő úr, hogy a 80 évre való titkosítás kapcsán, az alapanyagok ismeretében, a titkosítás jogosságával kapcsolatos álláspontját alakítsa ki a bizottság, és nem egy olajgate-vizsgálat meghosszabbítása vagy abban való bármilyen egyéb állásfoglalás kialakítása érdekében. Ezt a kérésemet változatlanul fenntartom a bizottság felé. Az anyagba ön betekintett - más képviselőtársai is természetesen -, úgyhogy remélem, a bizottság ebben a kérdésben állást foglal majd a következő ülésén.
Összességében csak azt tudom mondani, hogy mindaz az információ, amely az olajbizottság munkájához szükségeltetett és rendelkezésünkre állt, összefoglalóan átadásra került a bizottságnak. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me