VANCSIK ZOLTÁN

Full text search

VANCSIK ZOLTÁN
VANCSIK ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Teljesen le vagyok taglózva, megmondom őszintén. Egy ilyen jogászdoktor ilyen véleménnyel van rólam, ez borzasztó. A jogászdoktor úr ugyebár azt mondja, hogy összeférhetetlenségi törvény nincsen, törvény szerinti összeférhetetlenség nincsen ugyan Dunai Imre és Dunai András között, de azért neki az a véleménye, hogy összeférhetetlenség van. Ha ilyen jogi doktor mond véleményt az én házszabályi és egyéb alkotmányismereteimről, mégsem vagyok annyira elkeseredve.
Mindjárt kezdem a végén. Hogy Setét Lajos vagyok-e vagy Vancsik Zoltán, az a december 5-ei keddi napirend előttiből kiderül, ahol a következőt mondja Szilágyiné Császár Terézia - de nem ő írta, hanem Demeter Ervin úr - a Finex és egy másik cég kapcsán, hogy "ez a két cég akkor nyilvánvalóan még ön elől és a nyilvánosság elől is bujkál, titkolja a tulajdonosait, ezért akaratlanul is felmerül bennünk a kérdés a magyar kapcsolatok ismeretében, mert erre viszont nekem vannak információim, hogy milyen összefüggés található a politikai élet jelentős szereplői és az üzleti élet között".
(22.20)
Ez két ember véleménye: Demeter Ervin véleménye, aki írta és Császár Terézia véleménye, aki elmondta. Erre alapozták a bizottság szocialista tagjai és más tagjai, amikor kérték az érintett képviselők meghallgatását, és nem másra. Ez az igaz és hiteles válasz, kedves képviselőtársam.
Ami a továbbiakat illeti, a párhuzamot említeném. Persze, hogy vannak párhuzamok! Én nem tartalmi párhuzamról beszéltem, hanem arról, hogy a vizsgálóbizottság vezetői visszaélnek azzal a lehetőséggel, hogy vizsgálóbizottságot vezetnek, kiállnak a médiák elé és prejudikálnak. De van még egy azonosság. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Ezt majd elmondom legközelebb. Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me