DÖGEI IMRE

Full text search

DÖGEI IMRE
DÖGEI IMRE (FKGP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársam! Készültem ehhez a fejlesztéshez hozzászólni, azonban mégiscsak nem adtuk be... Azonban hallgatom a képviselő urak véleményét, én magam is támogatom ennek a koncepciónak a létrehozását mindenképpen.
Azonban feltétlenül ki kell emelni a Tisza folyó két oldalán levő települések sorrendjét. Én mindig azt hangoztattam többször felszólalásomban, hogy valahogy Magyarország olyan háromfelé van osztódva a véletlen folytán is, meg stratégiailag is: Dunántúl, Duna-Tisza köze, azonban a Tisza mellett a Tiszántúlnál jelentkezik egy óriási probléma, amit most hallgattam, és ez késztetett arra, hogy hozzászóljak.
Mindenképpen fontos ennek a kidolgozása. Azonban olyan területek vannak, amik abszolút lehetetlen helyzetben vannak, gondolok itt a Tisza partján Fegyvernek, Tiszabő, Tiszabura, Tiszaroff, Tiszagyenda térségére, ahol olyan nagy munkanélküliség jelentkezik, és tulajdonképpen ennek a felkarolását nem is megyei szinten kellene talán megoldani. Egy országos koncepció kellene, de nagyon komolyan, mert ez legalább 20-25 éve jelen van.
Ezzel valahogy nem tudunk mit kezdeni, nem tudtak a pártállamban sem kezdeni hatásosan, azóta meg még rosszabb lett a helyzet, úgyhogy ennek a megoldása annyira fontos. Magyarország ezen hagyományai közé tartozó terület az Alföld szépsége, a holtágak védelme és azonkívül a munkanélküliség óriási aránya rendkívül megnőtt (Sic!), nem beszélve arról, hogy az ottani lakosok veszélyeztetett helyzetbe kerülnek egyes rétegződés végett.
Tehát ezt szeretném tisztelettel javasolni a tisztelt Országgyűlésnek, és mindazoknak, akik itt módosító javaslatot adtak be, nagyon sajnálom, hogy nem kapcsolódtam be komolyabban, de ezt rendkívül fontosnak tartom, és köszönöm szépen, hogy ezt a lehetőséget most megkaptam. Csak csupán figyelemfelhívásként szerettem volna ezt elmondani, hogy nagyon lényeges ezen területnek a felfejlesztése. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me