DR. SZIGETHY ISTVÁN

Full text search

DR. SZIGETHY ISTVÁN
DR. SZIGETHY ISTVÁN (SZDSZ): Tisztelt Országgyűlés! Nádori Lászlóval és Veér Miklóssal együtt egy rövid, néhány szavas önálló törvényjavaslatot terjesztettünk elő a sporttörvény módosítására. Ezzel a néhány szóval egy méltatlan sérelmet szeretnénk orvosolni, amely a magyar sakksportot érte a sporttörvény meghozatala idején.
A magyar sakkozás a magyar kulturális élet, ezen belül a magyar sportkultúra értékes része. Csak példaként említem, hogy az egyik egyéni világbajnokot - a nőit - jelenleg mi adjuk. A magyar csapat - mind a férfi, mind a női - a sakkolimpián aranyérmet tudott szerezni. A magyar sakksport Magyarország számára eddig csak elismerést hozott.
Sajnálatos módon a sporttörvény megfogalmazása idején egy kodifikációs hiba következtében a magyar sakksportot méltánytalan sérelem érte. A sportági szakszövetséggé alakulás, a köztestületként való működés feltételei között egy olyan speciális nemzetközi szövetségre utaló feltétel is szerepel, amelynek a magyar sakksport rajta kívül álló okokból nem tehet eleget. Mi ezzel a rövid módosító javaslatunkkal ezt a sérelmet szeretnénk orvosolni, és kérjük, hogy az Országgyűlés tagjai ezt a javaslatunkat ennek megfelelően támogassák.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me