DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Nem olyan rég zajlott le, így valamennyien emlékezhetnek arra a hatalmas pánikra, amely a Postabank körül keletkezett az elmúlt hetekben. A lakosság nem tudta, hogy hozzájuthat-e a betéteihez vagy sem, amikor is a Pénzügyminisztérium tájékoztatásából megtudhatták, hogy akiknek egymillió forint alatti betétállományuk van, azoknak nem kell félniük, hiszen állami garancia van az egymillió forintig terjedő összegek visszafizetésére.
A Független Kisgazdapárt úgy gondolja, hogy méltánytalan dolog a betétesekre nézve, hogy 1993 óta nem változik ez az összeghatár, hiszen az inflálódás következtében az egymilliós értékhatár legalább a felére csökkent. A Független Kisgazdapárt nevében ezért egy olyan országgyűlési határozati javaslatot terjesztettem be, amely ezt az összeghatárt kétmillió forintra emeli fel.
(17.10)
Ami tulajdonképpen nem más, mint a korábban meghozott törvénynek az inflációs rátához való igazítása, ezért úgy gondolom, hogy legalább ilyen méltányosságot kell gyakorolni a kisbetétesek vonatkozásában, hiszen ha bármilyen pénzügyi krach fenyeget egy pénzintézetet, akkor mindig a kisbetétesek azok, amelyek (Sic!) a leginkább féltik a pénzüket, és rohamozzák meg a bankokat. Ezért álláspontunk szerint ez az előterjesztés (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a pénzügyi stabilizációt is szolgálja. Kérem, ezért támogassák azt. (Taps az FKGP soraiban.) (Közbekiáltás az MSZP soraiból: Tanulj már meg beszélni! Az emberek, akik, nem amelyek!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me