ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Elnézést kérek, frakcióvezető úr. Ha valóban önnek van igaza, nyilván adminisztratív hiba történt. Én magam is csodálkoztam ezen a szövegen. A házbizottságon szó volt erről, ott az MSZP kifejezte az egyet nem értését. Magam is csodálkoztam, hogy még írásban is kéri. (Dr. Torgyán József: Ügyrend!) Ügyrendi kérdésben nem kívánok szót adni a képviselő úrnak. (Dr. Torgyán József: Ugyanabban, mint Szekeresnek!) Egy kis türelmet, képviselő úr! Ön is mindjárt sorra kerül, és azt hiszem, akkor eltekint az ügyrendi kérdésétől. Itt egy ténybeli dolog megállapításáról volt szót.
Ott tartottam, hogy ez a két önálló indítvány külön szavazást igényel. Folytatom. A Független Kisgazdapárt képviselőcsoportja jelezte, hogy az előterjesztő távolléte miatt a MÁV Rt. gazdálkodását vizsgáló bizottsággal kapcsolatos előterjesztés tárgyalására csak a jövő héten kerüljön sor. Megfelel a tényeknek? (Dr. Torgyán József: Meg, elnök úr.) Igen.
Akkor tehát, tisztelt Országgyűlés, lassan dönthetünk a napirendek elfogadásáról, amely két ütemben fog történni, az elmondottaknak megfelelően. Először Dr. Áder János indítványának napirendretűzéséről dönt az Országgyűlés, majd a házbizottság napirendi javaslata... (Dr. Soltész István főtitkár és az elnök egyeztet.) (Dr. Torgyán József: Van még egy, elnök úr!) A főtitkár úr tanácsára meg kell kérdeznem az MSZP frakcióját, hogy fenntartja-e azt a házbizottságon kifejtett véleményét, hogy nem kívánja tárgyalni az Áder-féle javaslatot? (Dr. Szekeres Imre tagadóan rázza a fejét.) Nem. Magyarán a házbizottság egységes ajánlásaként tudom föltenni a javaslatot. Ez nem volt teljesen világos.
Tisztelt Országgyűlés! És természetesen a Kisgazdapárt is fenntartja természetesen... (Dr. Torgyán József: Van még egy előterjesztésünk!)
Tisztelt Frakcióvezető Úr! Valószínűleg a helyettesítője nem tájékoztatta önt. A házbizottság valóban négy vizsgálóbizottság... (Dr. Torgyán József: Nem arról van szó! Mást akarok mondani!) Tessék.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me