DR. ISÉPY TAMÁS

Full text search

DR. ISÉPY TAMÁS
DR. ISÉPY TAMÁS (KDNP): Tisztelt Országgyűlés! Jogászként érdeklődéssel hallgattam volna Dornbach képviselőtársam önigazoló felszólalását, ha ez elérte volna a görög sorstragédiák mélységét. Sajnos nem azt érte el. Egyébként a görög műfajok tiszták voltak, a tragikomédiát nem ismerték; ez az önigazolás egy kicsit tragikomikus volt s egy kicsit függetlenítette magát a tényektől. Azt ugyan elismerte, hogy a múlt ciklusban 3:3 volt az arány, mégis hat alkotmánybírót sikerült órákon belül megválasztani. Azért ez igazol valamit.
A másik kérdés, hogy itt nem sikerül megválasztani azért, mert az 5:2-es jelölőbizottsági felállással szemben van egy 72 százalékos többség, s ez a 72 százalékos többség a jelölőbizottságban is érvényesíteni kívánja teljes mértékben a többséget.
Ügyvédként szégyellem magam, hogy belementünk abba a csapdába, hogy egyszerre két alkotmánybírót jelöltünk. Ügyvédként sosem mentem volna bele ilyen megállapodásba! Tessék először az egyiket megválasztani, és ha az sikerre vezetett, majd akkor jelöljük a másodikat! Itt viszont az ellenzék bizalmat előlegezett a kormánypárti többségnek, az alkotmányügyi bizottság a múltkor is, most is teljes egészében támogatta a két alkotmánybíró jelölését, és utána a szavazásnál derült ki, hogy ami bizalmat előlegeztünk, azt a bizalmat nem kaptuk vissza.
Itt van a lehetőség, vissza lehet adni az előlegezett bizalmat, ha egyáltalán még hangoztatni tetszenek akarni ebben a Házban a politikai kultúrát! (Közbekiáltások az ellenzék padsoraiból: Így van! - Hosszan tartó taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me