DR. PETŐ IVÁN

Full text search

DR. PETŐ IVÁN
DR. PETŐ IVÁN (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Lassan az ember hosszan el kell hogy gondolkodjon, megszólaljon-e ilyen napirend előtti vitákban, mert szégyenletessé válik az, ami a magyar parlamentben mostanában - úgy látszik - elhatalmasodott. Az a hangvétel, ahogy itt jóval a választások előtt egyesek választási kampányt próbálnak folytatni, az feltehetően tarthatatlan lesz a következő évben. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Mégis azért döntöttem úgy, hogy fölszólalok, mert néhány felszólalással előttem Szabó Iván képviselőtársam nagyon szépen beszélt a március 15-ei ünnepségek kapcsán a nemzeti egységről. Szívesen idézem egy másik ellenzéki párt elnökét, aki március 15-ei beszédében nevek említése nélkül, de egyértelműen a művelődési házak ünneplő közönségére épülő politikát bírálta. Vannak itt is, tisztelt képviselőtársaim, közöttünk olyan frakcióvezetők, olyan - sajnos, parlamenti alelnök - asszony, aki úgy beszél a parlamentben, mint ahogy a művelődési házak tomboló közönsége előtt talán lehet beszélni, de a parlamentben nem lenne szabad.
Göbbelsi propagandáról beszélni egy demokratikus országban, ahol a Magyar Televízió - bármilyen rossz is - semmiképpen nem nevezhető kormánytelevíziónak, göbbelsi propagandáról beszélni egy olyan országban, ahol igenis sokféle sajtó van, szégyenletes, és annak szégyenletes, aki ilyesmit mond. A Magyar Köztársaság elnökének trónfosztásáról beszélni egy olyan országban, ahol alkotmányosan megválasztott köztársasági elnök van, annak a szégyene, aki ilyesmiket mond. (Közbekiabálás: Így van!)
Szégyenletes az, amit kisgazda képviselőtársaim itt felszólaló tagjai produkálnak, és sajnálom, hogy az egész Országgyűlést belekényszerítik abba, hogy ebben a lehetetlen hangvételben kezdjük, illetve folytassuk munkánkat. Köszönöm szépen. (Hosszas taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me