DR. SZABAD GYÖRGY

Full text search

DR. SZABAD GYÖRGY
DR. SZABAD GYÖRGY (MDNP): (Ismét működik a képviselő mikrofonja.) Megismétlem…
Szinte hihetetlen tehát, ami történt. Ha jól értettem - remélem, rosszul értettem, de a szavak még itt csengenek a fülemben -, arról volt szó, hogy ha Dornbach Alajos ízlésének megfelel a döntés, akkor marad az alkotmányos eljárás; ha nem felel meg, akkor új eljárást, új módot, új szabályozást követelnek! (Közbeszólások az ellenzék soraiból: Úgy van!)
Mi ez? És mi ez - kérdem döbbenten -, amikor a javaslat a magyar alkotmányos szabályok helyett sajátos korporatív jellegű befolyás alá akarják vetni a Magyar Országgyűlés döntését?
Ez elmozdulás olyan irányba, amely irányt valamennyi alkotmányos párt megtagadott, tudtommal a Szabad Demokraták Szövetsége is. (Rockenbauer Zoltán: Azoknak semmi sem drága! - Zaj.)
Kérem, ne támadja senki azokat a szabályokat, amelyek alapján az Alkotmánybíróság működött és amely alapon lehet azt kiegészíteni. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Minden más megoldás rossz útra vezetné a magyar jogállamot. (Hosszan tartó taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me