DR. SZEKERES IMRE

Full text search

DR. SZEKERES IMRE
DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Tisztelt Képviselőtársaim! Az összeférhetetlenségi törvény nagyon fontos (Dr. Csapody Miklós: Az biztos!), mert a modern kori parlamenti demokráciában először biztosítja az átláthatóságot, először biztosítja a politika és gazdaság mindenki által kívánt szétválasztását. Ezt a törvényt a Magyar Szocialista Párt képviselőcsoportja mind decemberben, mind most megszavazta és elfogadta. Ezt a törvényt a Magyar Szocialista Párt képviselőcsoportja és az SZDSZ szavazta meg, és nem szavazta meg egyetlenegy ellenzéki képviselőcsoport sem, azok, akik ma e törvény fontosságáról, helyességéről beszélnek. (Dr. Avarkeszi Dezső: Így van! - Taps a kormánypártok soraiban.) Örülök, hogy belátták a tévedésüket. (Moraj az ellenzéki padsorokban.)
A Magyar Szocialista Párt képviselőcsoportja elfogadta ezt a törvényt, akkor is elfogadta ezt a törvényt, amikor tudta, hogy van a 209-ből 9 olyan országgyűlési képviselő, aki válaszút elé kerül. Emellett és ennek ellenére fogadta el, mert úgy gondoltuk, hogy ennek a törvénynek tényleg jelentősége van a magyar demokrácia történetében. Azt gondolom tehát, hogy a törvény helyes volt. Sajnálom, hogy az ellenzéki pártok nem szavazták meg. Külön sajnálom, hogy az előzetes normakontrollhoz sem járultak hozzá, amely végképp biztosította volna, hogy még aggály se maradjon a törvény szövege körül.
(15.50)
Viszont elfogadhatatlannak tartom, hogy most utólag, mintegy a törvény megalkotóiként és megszavazóiként beszéljenek. Ezért azt gondolom, tisztelt uraim hogy talán (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), egy kicsit halkabban kellene önöknek erről az ügyről beszélni. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me