DR. SZEKERES IMRE

Full text search

DR. SZEKERES IMRE
DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Képviselőtársaim! A mai Népszabadságban jelent meg Torgyán József levele: "...demonstrációkat illetően felhívom a figyelmét valamennyi megyei vezetőnek, hogy a Független Kisgazdapárt részvételével a demonstrációkban félreérthetetlenné és világossá kell tenni (Sic!). Ezért szükséges a demonstrációkban való meghatározó erejű részvételünk és annak demonstrálása. (Közbeszólások a kisgazdapárti padsorokban.) Ezért a Független Kisgazdapárt jelenlétét feliratokkal és a Kisgazdapárt emblémájának használatával is jelezni kell. Ahol a mezőgazdasági demonstrációk még nem kezdődtek meg, ott a Független Kisgazdapárt szervezeteinek kell a demonstrációk megszervezését kézbe venni és irányítani." (Közbeszólás a kormánypárti padsorokból: Szégyen!)
Mit mondott ebben az Országgyűlésben egy héttel ezelőtt Torgyán József, kedden délután? (Közbeszólás a kormánypárti padsorokból: Hazudott!) A következőt: "A mezőgazdasági termelők tiltakozásával kapcsolatban az elmúlt napokban többször történt utalás arra vonatkozóan, hogy a Független Kisgazdapárt és személy szerint én állok a tiltakozó akciók mögött. Mi rámutattunk számos alkalommal arra, hogy ez valótlan." (Derültség a kormánypárti padsorokban.) A nyilatkozat később hangzott el, mint a levél; nem nehéz kitalálni, hogy az Országgyűlésben kedden valótlanság hangzott el. (Közbeszólás a kormánypárti padsorokból: Már megint hazudtál! - Dr. Torgyán József: Annyi eszed sincs, hogy...)
Mindez semmilyen formában nem csökkenti természetesen azt a problémát, amelyet a mezőgazdasági kistermelők konkrét helyzetével kapcsolatban érzékelhet a Ház, és amiről a kormány előterjesztést is tesz, de rámutat arra, hogy vannak olyan parlamenti politikai pártok, nevezetesen a Független Kisgazdapárt, amely a parlamenti demokrácia szokásait és szabályait átlépve politikai akcióvá kívánja ezt formálni. Ez pedig felforduláshoz és anarchiához vezet. (Dr. Gáspár Miklós: Taxisblokád!) Ezért úgy gondolom (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), hogy a leghatározottabban ezt a magatartást vissza kell utasítani.
Köszönöm szépen. (Zaj. - Hosszan tartó nagy taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me