NÉMETH ZSOLT

Full text search

NÉMETH ZSOLT
NÉMETH ZSOLT (Fidesz): Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! Szent-Iványi István államtitkár úr véleménye, amelyet Kelemen András országgyűlési képviselő véleményével kapcsolatban mondott, minimum kétértelmű volt. (Közbeszólások a bal oldalról: Házszabály!) Úgy értelmeztem, hogy képviselő úr két kérdést érintett a felvetése során. Először is a SECI kérdését, és ezt követően pedig a közép-európai kooperációban és a közép-európai együttműködésben a magyar külpolitika magatartását.
Nekem is le kell szögeznem a Fidesz-Magyar Polgári Párt nevében, hogy nem teljesen értjük ennek a délkelet-európai együttműködési kezdeményezésnek a lényegét, nem lelkesedünk ezért az elképzelésért, és megítélésünk szerint a magyar külpolitika túlságosan könnyen feküdt bele ebbe az ágyba.
A közép-európai együttműködés vonatkozásában pedig aláhúznám én is, hogy a CEFTA elrákosítása, a közép-európai kezdeményezés elrákosítása semmiféleképpen sem szolgálja a regionális érdekeinket. A közelmúltban a Magyar Köztársaság elnöke Litvániában jelezte, hogy a CEFTA-bővítésnek megítélése szerint elérkezett az időpontja.
Ez a két jelzés, tehát mindennek a délkelet-európai együttműködésnek a kezelése egyfelől, illetőleg a közép-európai külpolitikának ezek a bizonytalankodásai együttesen váltották ki azt a kritikát, amelyet Kelemen András megfogalmazott, és azt kell mondanom, hogy államtitkár úr ezekre a felvetésekre nem válaszolt, mellébeszélt, holott azok a felvetések maximálisan indokoltak (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), amelyeket Kelemen András megfogalmazott.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me