POKORNI ZOLTÁN

Full text search

POKORNI ZOLTÁN
POKORNI ZOLTÁN (Fidesz): Én azt gondolom, hogy illenék részben a vita tárgyát illető kérdések, részben pedig a kialakult helyzet miatt jóval nagyobb komolysággal beszélni ezekről a kérdésekről.
Csépe Béla képviselőtársunk arra hívta föl a figyelmet - illő és helyes módon -, hogy most, amikor az országban országos sztrájkbizottság alakul azért, mert számos egyetemen, főiskolán úgy érzik az oktatók, hogy a kormány nem állta a szavát, nem biztosította a közalkalmazotti illetményi előmeneteli rendszer kifizetéséhez, a közalkalmazotti bér kifizetéséhez a forrásokat, most, ebben a helyzetben illő és helyes figyelni a sokkal halkabb, sokszor visszafogottabb egyházi intézmények szavára, az ő gondjaikra is.
Itt ülnek, ebben a teremben azok a képviselőtársaim, akik mind a tavalyi törvénymódosításnál, mind pedig a költségvetés vitájánál velem együtt elmondták ezeket a gondokat, amelyek beteljesülését most látjuk. Igen jelentős finanszírozási gondokkal küszködik valamennyi egyházi - de hozzáteszem: nemcsak az egyházi, hanem -, nem állami felsőoktatási intézmény is.
Nem lenne helyes, ha most az egyik szűkölködőt a másikkal állítanánk szembe, és azt mondanánk: azért nem jut neked, mert a másiknak több van. De az helyes, hogy ha most, amikor az egész magyar felsőoktatás lázas hangulatban van, és ebben igen nagy a felelőssége a Horn-kormány oktatáspolitikájának, nemcsak az egyik szférára figyelünk, hanem a másik gondjaival is törődni próbálunk. Csépe Béla erre hívta föl a figyelmet. Én azt gondolom, hogy itt megáll a kormány felelőssége, mert számos ponton kiigazításra vár a felsőoktatási törvény, és ennek megfelelően a költségvetés is. Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me