LÁNYI ZSOLT

Full text search

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Miniszter Asszony! Interpellációmban természetesen nem Puskás Öcsiről, a legendás hírű magyar futballistáról kívánok beszélni, mert hisz ő nagyszerű játékos volt, aki sosem ült a cserepadra, és sosem cserélték le. Akiről beszélni szeretnék, az dr. Puskás Sándor, az ÁPV Rt. volt felügyelőbizottsági elnöke, aki lesre futott, és ezért őt lecserélték.
Vajon miért futott lesre Puskás? Talán nem ismerte a szabályokat? Előre kell bocsátani, hogy a szabályokat szándékosan sértette meg, azt remélte, hogy a bíró továbbengedi és nem fújja le a mérkőzést.
Puskás Sándor 1996-ban 33 millió forintért 45 hektár termőföldet és Őrbottyánban tanyát vásárolt a privatizáció előtt álló Kereskedelmi és Hitelbank Rt.-től, rendkívül kedvező feltételekkel, öt év alatt havi 400 ezer forintos részletekben fizetendő vételárért. Megjegyzendő, hogy dr. Puskás Sándor korábban ennek a banknak a vezérigazgató-helyettese, később a bank egyik leánycége, a Portfolió Bank vezérigazgatója volt. Az eladó bank ingatlancége, az IMMO-BILL Rt. az adásvétellel egyidejűleg - talán nem is véletlenül - ötéves szerződést kötött Puskás úr egyik magáncégével, az Incom Tanácsadó Kft.-vel üzleti tanácsadásra.
(15.00)
A tanácsadói díj - nyilván nem véletlenül - azonos a Puskás úr által vállalt havi részletfizetés összegével. A szerződő felek között jelenleg vita van a korábban egyértelműen rögzített vételárról, a birtokbalépésről. Érdekes módon a tanácsadásra kötött szerződést utólagosan mindkét fél rossznak ítélte és felbontotta. Ebből egyértelműen következik, hogy Puskás úr és a munkahelye között többé nem felhőtlen a viszony.
Tisztelt Miniszter Asszony! A fentiek alapján kétségtelen, hogy az ÁPV Rt. felügyelőbizottságának volt elnökét a privatizáció előtt álló, többségében állami tulajdonú bank feltűnően egyoldalúan előnyös szerződéssel jelentős anyagi előnyhöz juttatta.
Kérdezem miniszter asszonyt: mi a véleménye arról, hogy az ÁPV Rt. ellenőrzőbizottságának elnöke pozíciójának felhasználásával kötött olyan szerződést, amely ismét az állami tulajdon áron aluli kiárusítását eredményezheti?
Várom megtisztelő válaszát. Köszönöm. (Szórványos taps az ellenzék soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me