ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Bocsásson meg képviselő úr, de közösen elfogadott szabályaink szerint állampolgári leveleket nem ismertetünk a parlamentben. (Dr. Torgyán József: A tápiószelei polgármester levele.) Kérem szépen, elfogadva és figyelembe véve az ön által mondottakat, arról van szó, hogy a Kisgazdapárt vezetőjétől egy állampolgár kapott egy levelet, amelyben bejelentik, hogy megoldják az ő problémáját. Az állampolgár pedig úgy nyilatkozott, hogy ő soha a Kisgazdapártnak levelet nem írt. Problémáját Hajdú László szocialista országgyűlési képviselő oldotta meg, és kikéri magának. (Zaj, derültség mindkét oldalon.)
De tárgyszerűen visszatérve az ügyre, azt szeretném elmondani, hogy fontos lenne a Kisgazdapárt álláspontját megismerni az Európai Unióról, mert nem szabad, hogy ebben a kérdésben ne legyen konzultáció a parlamenti pártok között.
S végül befejezésül: rendkívül sajnálom, hogy a Kisgazdapárt elnöke nincs tisztában Magyarország földrajzával. Ahol ő tegnap járt Jászberényben, az nem az én választókörzetem. Nekem az a megtiszteltetésem, hogy Jászapáti, Jászkisér, Jászszentandrás, Jászivány, Jászjákóhalma (Dr. Torgyán József: Ott sem szeretnek.), Jászalsószentgyörgy és a többi községet képviselhetem az Országgyűlésben.
De megtisztel, hogy ilyen figyelemmel kíséri munkámat. Szívesen kihívom önt Jászapátin egy párbeszédre. Kíváncsi vagyok, hogy kit fognak kifütyülni. (Dr. Torgyán József: Elfogadtam. Kapsz egy írásbeli elfogadó nyilatkozatot. - Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me