DR. TAKÁCS IMRE

Full text search

DR. TAKÁCS IMRE
DR. TAKÁCS IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Képviselőtársaim! Jómagam Szabó Lajos Mátyással együtt végigültük a reklámvitát, és magam is, amikor hozzászóltam, a reklámozás negatív hatásairól szóltam. De egyetértek Szabó Lajos Mátyással - nemcsak azért, mert ő is MSZP-s képviselő, hanem csakugyan azért, mert igazat mondott - abban, hogy a reklámnak vannak pozitív hatásai is.
Amikor most megnyomtam a mikrofongombot, erről akartam szólni, hogy a reklámozás pozitív hatásait az iskolákból kizárni nem akarom, mert jómagam is egy középiskola egyik vezetője voltam hosszú-hosszú évekig, nem akarok erre hivatkozni, hogy mennyire lehet a reklámozás pozitív hatásairól is szólni. De azért ezt a pozitív hatást kizárni - az egészséges életmódra nevelést, s a többi, hadd ne mondjam, mert akik itt vagyunk, mindegyikünk érti, hogy miről van szó -, talán nem lenne helyes ezt a kizárást alkalmazni.
A másik: Pokorni képviselőtársam aggályát megértem, de azért vitatkozom abban, amikor azt mondja, hogy a pedagógusok mérlegelésére lehet-e bízni a reklámozást. Ismerem a magyar pedagógusokat, mert a katedraszemlélet engem áthatott évtizedekig; rá lehet bízni a magyar pedagógusokra, mert etikailag és szellemi szinten vannak olyan magasan, hogy ezt rájuk lehet bízni. Különben is, a törvényben mindent részletesen szabályozni - azt hiszem, mindegyikünk tudja, hogy - nem lehet.
A törvény 5. §-a kimondja... (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) ...elnézést, hogy "tilos közzétenni olyan reklámot, amely a gyermek- és fiatalkorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődését károsítja; b) tapasztalatlansága (Az elnök a csengő megkocogtatásával ismét jelzi az idő leteltét.), hiszékenysége kihasználásával közvetlenül vásárlásra..." Tehát a törvénynek vannak olyan tiltó részei...

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me