FRITZ PÉTER

Full text search

FRITZ PÉTER
FRITZ PÉTER (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Bár Pokorni képviselőtársam hozzászólása - nagy meglepetésemre - klasszikusan konzervatív gondolatokat tartalmazott, ennek ellenére az alapgondolattal, a gondolatmenettel nagy mértékben egyetértek.
Arra a veszélyre, amire Szabó Lajos Mátyás képviselőtársunk felhívta a figyelmet, én is két példával szeretnék rámutatni. Az egyik: amennyiben az általános iskolákban és az annál alacsonyabb oktatási rendszerekben egy cég a márkajelzést nem használhatja, akkor, azt hiszem, egyértelműen kell rögzítenünk, hogy akkor nem oda nem fog terméket szállítani, nem fog jótékonykodni. Ma Magyarországon ez a szokás. Tehát ha egy ilyenfajta tilalmat bevezetünk, akkor számolnunk kell azzal, hogy az általános iskolák és az óvodák el fognak esni bizonyos jótékonyságtól. Ez az egyik.
A második: Szabó Lajos Mátyás képviselőtársam izoláltságról beszélt. Én továbbmegyek: inkubátornak nevezném az ilyenfajta nevelési rendszert, amit azért se tartanék jónak, mert körülöttünk van egy piacgazdaság, versennyel; ha az iskolában teljesen távoltartjuk a gyerekeket ettől, nem is tanítjuk nekik, és ennek a szemléletét sem látják az iskolában, akkor azt kell mondanom, teljesen felvértezetlenül fognak kikerülni az iskolából, és sokkal nagyobb veszély leskelődik rájuk. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me