DR. CSAPODY MIKLÓS

Full text search

DR. CSAPODY MIKLÓS
DR. CSAPODY MIKLÓS (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A Panaszbizottsággal kapcsolatos napirend előtti hozzászólás nyomán jutott eszembe a minap egy történet, illetve egy velem megesett történet, amikor hazai médiavilágunknak ebben a meglehetősen színes akváriumában az egyik médiacápa azzal fordult hozzám, hogy "Hallom, bírálod a Panaszbizottságot, hallom, bírálod a médiatörvényt, miközben annak betartását sürgeted."
Nos, tisztelt Országgyűlés, azt hiszem, ha a Panaszbizottság működésével kapcsolatban bizonyos jelenségeket szóvá teszünk, ez nem feltétlenül támadó bírálat, másrészt, ha a médiatörvénynek vannak hiányosságai, azok közül egy egészen bizonyos: az a vonulat, ami miatt a Panaszbizottságot - és itt is egyetértek Isépy Tamás képviselőtársammal - mindenképpen működtetni kell, működtetni szükséges. A Magyar Demokrata Fórum véleménye szerint ugyanis a közszolgálatiság a tárgyilagos tájékoztatással egyenlő, ami pedig előfeltétele a kiegyensúlyozott tájékoztatásnak.
A Panaszbizottság működését tehát nem attól függően kell megítélni, hogy annak a nyilvánosságban milyen a visszhangja, milyen bizonyos ügyekben foglal állást vagy utasít vissza esetleg dolgokat, hanem a Panaszbizottságot a szerves léte miatt kell pozitívan megítélni, szükségesnek kell tekinteni, és a médiatörvény betartása során folyamatosan számon kell tartani, ugyanis a Panaszbizottság a nyilvánossági fórumok egyike.
Éppen ezért - egyetértőleg az előbb elhangzott napirend előtti hozzászólással - a Magyar Demokrata Fórum kiáll és a jövőben fokozottabban, határozottabban sürgeti a nyilvánosság összes formájának alkalmazását vagy ezen formák körének szélesítését, ilyen módon a Panaszbizottsággal kapcsolatos megkeresések fontosságának hangsúlyozását a visszajelzésekkel együtt.
Tehát a Magyar Demokrata Fórum (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmeztet az idő leteltére.) a jövőben is támogatja a Panaszbizottság jelentőségének elismerését.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me