DR. LOTZ KÁROLY

Full text search

DR. LOTZ KÁROLY
DR. LOTZ KÁROLY közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Azt hiszem, valamennyire jó hírt tudok mondani, hiszen nem egészen így áll a helyzet. Amellett, hogy az országos területfejlesztési koncepció kidolgozás alatt áll, aminek szorosan vett része a Duna-Tisza közi homokhátság vízpótlása, ugyanakkor a kormány döntött októberben a homokhátság legfontosabb kérdéseiben.
(16.10)
Ilyen mindenekelőtt az úgynevezett monitoring rendszer kialakítása. A monitoring rendszer azért szükséges, hiszen itt egy 52 milliárd forintos beruházásról van szó, amelyhez még egy, mintegy 50 milliárdnyi saját fejlesztés tartozik, tehát összességében egy 100 milliárdos tételről van szó - ehhez egy monitoring rendszer kell -, és döntött az ez évi beruházások kérdéséről.
Amit említett Lezsák képviselő úr, hogy nem szerepel: örömmel jelenthetem, hogy szerepel a '97. évi költségvetésben, tudom, hogy abban a szerény mértékben, ahogy az ország helyzete jelenleg ezt biztosíthatja, de az előkészítésre 320 millió forintos beruházás valósul meg. Ennek műszaki tartalmát egyeztettük az érintett önkormányzatokkal és a Kiskunsági Nemzeti Park igazgatóságával. Itt tartom a kezemben Balogh László megyei elnök úr levelét, amelyben különösen köszöni az alapos szakmai előkészítést, amiben ez részesült. Úgyhogy azt hiszem, hogy ez jó irányba megy.
A cselekvési programot elfogadta a parlament, az országgyűlési határozat alapján múlt év decemberében az illetékes parlamenti bizottság elé terjesztettük, tehát így értendő az elfogadás. A környezetvédelmi bizottság állást fog foglalni; itt van előttem a környezetvédelmi bizottság első félévi programja - rövidesen tárgyalni fogja -, ami ezt tartalmazza. Ez után, ennek alapján születhet meg (Az elnök csengője megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) az az országgyűlési határozati javaslat, amely után beépülhet mindez a térségfejlesztési programokba.
Tehát kézben van tartva, és valamennyi ön által (Az elnök csengője megkocogtatásával ismét jelzi a felszólalási idő leteltét.) felsorolt minisztérium fontos kérdésnek tekinti. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me