DR. MOLNÁR PÉTER

Full text search

DR. MOLNÁR PÉTER
DR. MOLNÁR PÉTER (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Isépy Tamás fontos kérdést vetett fel, és ehhez szeretnék én is rövid kiegészítést tenni, ugyanis azt hiszem, félreértjük a problémát akkor, hogyha azt hisszük, hogy valóban arról lenne szó, hogy a Panaszbizottság működése kapcsán bármely esetben bárki cenzúrát kiáltana. Arról van szó, hogy a Panaszbizottság működésének gyakorlata és az ezzel kapcsolatos rádió- és televíziótörvényi paragrafusok alkalmazásának gyakorlata még jelentős mértékben - érthetően - kialakulatlan, és ezzel kapcsolatban tisztázódnia kell annak, hogy a rádió- és televíziótörvény rendelkezései miről is szólnak.
Itt azért felhívnám a figyelmet arra, hogy a rádió- és televíziótörvény lehet, hogy ebben a tekintetben félreérthető, az is lehet természetesen, hogy módosításra szorul majd, de kiderül belőle az, hogy nem arról szólnak a törvény rendelkezései, hogy a Panaszbizottságnak vagy az Országos Rádió és Televízió Testületnek feltétlenül egyes műsorszámokon belül kell megkövetelnie azt a kiegyensúlyozott, tárgyilagos és más követelményeknek megfelelő tájékoztatást, amit azt hiszem, mindannyian szükségesnek tartunk. Ugyanis a törvény több helyen szól arról, hogy valójában a műsorfolyam egészének kell valamilyen módon biztosítania a kiegyensúlyozottságot; csak egyetlen rendelkezést idéznék, amikor a törvény azt mondja, hogy: "Nem élhet a kifogásolás jogával a kifogást tevő, ha az ismertetésre nem juttatott álláspontja ismertetésére ezen álláspont más képviselője már lehetőséget kapott, vagy ha e lehetőséget a kifogást tevő kapta, de azzal nem élt."
Tehát a törvény rendelkezéseiből kitűnik, hogy nem lehet azt megcsinálni a törvény alapján, hogy pusztán egy műsorszámot vegyünk górcső alá és várjuk el tőle a teljes összkép bemutatását. Úgyhogy azt hiszem, hogy ezekre a problémákra (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmeztet az idő leteltére.) hívják fel azok a figyelmet, akik a Panaszbizottság eljárásának helyenként problematikus (Az elnök ismételten a csengő megkocogtatásával figyelmeztet az idő leteltére.) voltát kritizálják.
Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me