DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Mai napon fölvetődött miniszterelnök úr napirend előtti hozzászólásában a bizalomvesztés kérdése, ami nagyon összefügg azzal, amit Szabó Iván képviselőtársam is említett, hogy a kormányzati többség valóban felelősséggel viseltetik-e az ország ügye iránt, és az ellenzéki indítványokat azok tartalma szerint bírálja-e el vagy pedig a politikai pártállása szerint ítéli meg azokat.
Határozott véleményem, hogy a Postabank ügyében sem következett volna be olyan pánik, hogyha a kormányzati többség valóban felelősségteljesen viselkedett volna akkor, amikor a Magyar Demokrata Fórum kitartó szívóssággal próbálta elérni, hogy az Agrobank-ügy kapcsán vonják felelősségre azokat a fiókvezetőket, akik visszaéltek a betétesek bizalmával, nyitva tartottak zárásidőn túl, és több száz millió forintot fizettek ki ismerősöknek, rokonoknak, barátoknak. Ebben a Házban személy szerint én interpelláltam, és kértem, hogy büntessék meg a felelősöket, mert így lehet a magyar bankélet jó hírnevét visszaszerezni, és így lehet elejét venni a további hitelvesztésnek. Nagyon sajnáltuk, hogy a kormányzó pártok leszavazták ezt az indítványt, elfogadták az államtitkári, egyébként elfogadhatatlan választ, hogy a felelősöket nem lehet megtalálni, s a felelősöket nem lehet megbüntetni.
Ez az Agrobank-ügy volt az előszele annak, hogy a magyar bankéletben olyan fiókvezetők vannak, akik nem a betétesek pénzével törődnek, hanem az ismerősök pénzével. Ezt a felelősséget a kormánypártok képviselői nem háríthatják el maguktól. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me