DR. SZABAD GYÖRGY

Full text search

DR. SZABAD GYÖRGY
DR. SZABAD GYÖRGY (MDNP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Lényegében a vitatott kérdésben Deutsch Tamás álláspontjával, a Fidesz Polgári Párt álláspontjával ért egyet a Magyar Demokrata Néppárt is.
Valóban nem arról van szó, hogy hosszú távon kiegyensúlyozódjanak különböző, netán elfogult ítéletek. Hétfőn az egyik elfogultnak adunk igazat, szerdán a másik elfogultnak jut lehetőség, hogy a véleményét a másik rovására fejtse ki. Ez nemkívánatos, nem erről szól a médiatörvény sem. S legfőképpen nem ez az, ami a tárgyilagos tájékoztatást lehetővé teszi.
Tulajdonképpen ha vitákról, álláspontokról, megkülönböztetésekről van szó az egyes viták keretei között, akkor nyilvánvalóan mindig hic et nunc, tehát az adott időpontban és az adott helyen kell elfogulatlan képet nyújtani a néző, a hallgató számára. Azt fogják mondani, hogy ez nem mindig érhető el. Valóban nem érhető el mindig. De célként ezt kell kifejezni!
Hadd idézzem a régi skolasztikának a nagy problémáját. Mi van, ha kettőnek van igaza? Erre találták ki mentségül a duplex veritas, a két igazság elméletét, hogy akkor hangozzék el a két igazság, és amíg el nem dől, addig az, aki szembetalálkozik vele, mind a két álláspontnak a birtokába jut. (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmezteti a képviselőt az idő leteltére.)
A másik: a Panaszbizottságra valóban szükség van - de úgy, mint a vészfékre a vonaton. Nem azért, hogy állandóan rángassák, hanem az az ideális, ha a vasút úgy működik, hogy a vészféket nem vagy csak nagyon ritkán kell meghúzni. Köszönöm. (Taps a ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me