DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Szabó Iván képviselő úrnak "Az Országgyűlés tekintélyéért" címet viselő napirend előtti felszólalásával kapcsolatban a Független Kisgazdapárt mindenekelőtt hivatkozik arra, hogy a kormány sorozatosan szándékosan felrúgja az alkotmányosságot, a törvényességet, hiszen a törvényeket hatásvizsgálat nélkül terjeszti be, és hiába hívjuk mi fel évről évre például a költségvetés kapcsán a törvényesség be nem tartásának súlyos következményeire a figyelmet, az valóban falra hányt borsónak tekintendő.
(16.20)
Elhangzanak ezek a szavak a Házban, és semmiféle következménye nincs annak, hogy határidőket túllépnek és egyéb törvénysértéseket követnek el. De ne nekem kelljen ezeket a törvénysértéseket felfednem! Hadd utaljak arra, hogy az MSZP-ből a napokban kilépett Aszódi Ilona képviselőtársnőnk rámutatott arra, hogy lelkileg nem tudta elviselni egyrészt azt a tényt, hogy az első nyolc hónapban semmilyen érdemi munkát a parlament nem végzett, mert a kormányzat nem terjesztett elő semmilyen tényleges előrevivő javaslatot, másrészről pedig nem tudta elviselni azt a helyzetet, hogy egy szűk réteg ebben az országban mindent megtehet, a többség pedig semmit.
A kiskőrösi demonstráció kapcsán is a miniszterelnök úr anélkül, hogy megvárta volna, hogy a küldöttség ideérkezzen, már kijelentette (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.), hogy nem fogadja el a javaslataikat. Azt sem tudja, hogy milyen indítványt fognak előterjeszteni holnap, de ő már nem fogadja el. (Az elnök a csengő újbóli megkocogtatásával ismét jelzi a felszólalási idő leteltét.) Ez olyan hatalmi gőg - befejezem, elnök úr -, amely nem való ebbe a Házba, és én úgy gondolom, hogy addig, amíg ilyen hatalmi gőg lesz (Az elnök ismét csenget.), tüntetések is lesznek. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me