DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A Független Kisgazdapárt álláspontja szerint a kérdés eldönthető azzal, hogy a médiatörvény meghozatalának az indokait vesszük elő akkor, amikor a kérdésben állást kívánunk foglalni. Nem vitás márpedig az a tény, hogy a törvényalkotó szeme előtt az a cél lebegett, hogy végre a pártatlan tájékoztatást segítse elő, és a kirekesztést kirekessze a média világából.
Ennek a szempontrendszernek az érdekében állította fel a Panaszbizottságot, és a Panaszbizottságnak ezeket a szempontokat kellene érvényre juttatnia. Így tehát egyértelműen minden olyan eset a médiatörvény megsértésének minősül, amikor bármilyen indíttatásból is, de a valóságos tájékoztatástól eltérő tájékoztatás hangzik el a közszolgálati rádióban vagy televízióban, és ilyen esetben a Panaszbizottságnak minden esetben helyt kellene adnia a beterjesztett panasznak, mint ahogy akkor is, amikor valamelyik politikai pártot vagy az ügyben elhangzó fontos nyilatkozatot célzatosan kirekesztik a hírszolgálatból.
A Független Kisgazdapárt sajnálatosnak tartja, hogy a Panaszbizottság alig-alig működik, illetőleg hosszú ideig egyáltalán nem működött. (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmezteti a képviselőt az idő leteltére.) Most bizonyos értelemben túljutott ezen a holtponton, de a működését a mai napig nem tartja kielégítőnek, és a törvény céljaihoz viszonyítottan pedig egyenesen elégtelennek minősíti azt. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me