DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Ahhoz, hogy elbírálhassuk, vajon Varga Mihály képviselőtársunk túlzott-e vagy sem, amikor a vállalkozási engedély megszerzéséhez szükséges adminisztrációs utat megpróbálta érzékeltető módon a parlament elé tárni, össze kell hasonlítani a jelenlegi rendszert, mondjuk, az 1988-as időszakkal, amikor általános volt a vélemény: az akkori kisvállalkozások és főleg a kisipari tevékenység folytatásához szükséges adminisztrációs utat azért bonyolították annyira, mert ezzel is gátját akarták szabni a vállalkozásoknak.
Azóta sajnálatos módon ahelyett, hogy az adminisztrációs terhek csökkentek volna, valóban növekedett az a procedúra, amelyet végig kell járnia egy vállalkozónak ahhoz, hogy elkezdhesse a tevékenységét. Hozzá kell tennem, hogy '89-ben és '90-ben elkezdték enyhíteni ezeket a terheket. Azóta sajnálatos módon fokozatosan növekednek a terhek. Úgy gondolom, nemcsak nagyon érzékletesen mondta el Varga Mihály képviselőtársunk azt az utat, amelyet végig kell járnia annak, aki vállalkozni akar, hanem talán még ki sem emelte azt a részét, amellyel megtoldanám az általa elmondottakat; nevezetesen: milyen hangnemben fogadják a legtöbb helyen azokat a vállalkozókat, akik ezt a kínkeserves utat végigjárják.
Úgy gondolom, ha valóban európaivá kívánjuk tenni a vállalkozásokat, akkor a kezdeti lépéseket kell mindenekelőtt európaivá tenni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), tehát az adminisztrációs terheket csökkenteni. Ezért támogatjuk ezt a felszólalást. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me