ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Full text search

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Köszönöm szépen. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 27. pontjában és a kiegészítő ajánlás 16. pontjában lévő javaslat elfogadását. A szavazásra feltett módosító javaslatsor minden elemét támogatja a kormány. Megkérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a támogatott módosító javaslatsort. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Köszönöm szépen. Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 223 igen szavazattal, 25 nem szavazattal, 31 tartózkodás mellett elfogadta.
Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítő ajánlás sorrendjében, amelyeket a kormány nem támogatott, illetőleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.
A 13. pontban Géczi József Alajos és Fritz Péter a törvényjavaslat 11. §-ában a törvény 20. § (4) bekezdésének módosítását kezdeményezik. Az alaprendelkezés azt határozza meg, hogy mely esetben nem kell bányajáradékot fizetni. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Köszönöm. Az Országgyűlés 56 igen szavazattal, 191 nem szavazattal, 33 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
A 16. pontban Hoffmann Attila a törvényjavaslat 11. §-ában a törvény 20. §-ának új bekezdéssel történő kiegészítésével az ásványi nyersanyagalapra vonatkozó javaslatát terjeszti elő. A gazdasági bizottság támogatja, a költségvetési bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Köszönöm. Az Országgyűlés a módosító javaslatot 199 igen szavazattal, 43 nem szavazattal, 40 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal végére értünk. Megkérdezem, hogy van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. Ilyen jelzés nem érkezett. Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra várhatóan jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me