DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ

Full text search

DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ
DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ (MDF): Elnök úr, engedje meg, hogy megvárjam, amíg a mozgás kicsit csitul.
Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Folyó év február 10-én egy azonnali kérdésben kifogásoltam, hogy az 5/1997. számú kormányrendelet megfosztja a kistermelőket attól, hogy a saját gazdaságaikban előállított tejet, tejterméket, vágott baromfit, továbbá halat a napi élelmiszerpiacokon értékesíthessenek. Államtitkár úr akkor egy finom pengeszúrással egy kicsit megkérdőjelezte szakmai kompetenciámat, mivel hivatkozott nem politikus állatorvosokra is - de hát spongyát rá! A lényeg az, hogy a kérdés megoldása korrekt legyen, és valóban legyen megoldás.
Akkor ugyan a kormány néhány nap múlva rakétagyorsasággal intézkedett, hatályon kívül helyezte az idézett kormányrendelet-helyet, de érzésem szerint továbbra sincs végső megoldás, bár a kormány egy másik tervezett rendeletével - amiről nyilatkozatok szintén hangzottak el - bizonyos termékeket visszasorol az őstermelői körbe. De még mindig nyitott például a vágott baromfi meg egyéb termékek biztonságos piacra jutásának a feltételrendszere. Ez a feltételrendszer a vonatkozó törvényeknek megfelelően kell hogy kezelésre kerüljön, és ez a határidő-módosítás véleményem szerint a problémát csak némileg elodázza.
Ebben a rövid kérdésben azt szeretném megkérdezni államtitkár úrtól, hogy milyen állat-egészségügyi és élelmiszer-higiéniai feltételek mellett kívánja a kormány biztosítani ezeknek a termékeknek a biztonságos és folyamatos piacra jutását. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me